BejelentésVíz és fűtésszerelés,duguláselhárítás!
Minőséget ,megbízhatóságot, elégedettséget kínálok.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


1.Monoblokkos wc:

Önálló egységet képez a wc csésze a tartállyal. A wc tartály általában 2db csavarral van rögzítve a wc csészéhez, ami között egy tömítő gumi oldja meg a vízzárást. Általában 1gombos kiszereléssel árulják, de mára már léteznek univerzális szerelhetőségű, független ürítőszelep garnitúrák,amivel pillanatok alatt 2gombos takarékosabb változatra tehetünk szert,ha nem szeretnénk annyi vizet pazarolni!


Tartály vásárláskor a következőkre érdemes oda figyelni:


Az öblítő tartályba az öblítő szelep hány oldalról szerelhető be.Ez az otthoni elzárócsapunk helyzete miatt lényeges. Jobb-bal esetleg hátsó beszerelés is lehet. A kopó alkatrész utánpótlás megoldható-e hosszú távon?(töltőszelep, ürítőszelep) Hány funkciós az öblítési lehetőség található a nyomógombon 1vagy 2.Az 1 gombos verziónál már léteznek rugó által visszanyomós típusok vagy kényszer vissza billentésűek.2 gombosnál külön nyomógombbal és beállítható vízmennyiséggel üríthető a (kis és nagy dolog) egyaránt.

 

Néhány típus:

Duravit             Feromix            Alföldi


2.Falba épített, süllyesztett wc tartály:

Ennél a wc tipusnál nem látszik a wc tartály, mert mint a neve is tükrözi falba épített, süllyesztett. Előnyei között megemlíteném a helytakarékosságát mivel a tartály a falban van, vagy falazva van. Az ember csak egy nyomólapot talál, amivel működteti a wc-t. A wc csésze a falazás előtt  felszerelt  kereten található.

A keret szerkezete lehet önhordó vagy falra szerelt.

Én személy szerint az önhordó vázszerkezetűt helyezném előtérbe, mert sok esetben a mögöttes falak, amire szereljük elég gyenge anyagból vannak. Az önhordó szerkezetnél viszont a fő terhelést a vázszerkezet viseli mivel ennek lába van,ami a földön támaszkodik ellentétben a falra szerelttől!

 


Vásárláskor a következőkre érdemes figyelni:

Jobb-bal esetleg hátsó beszerelés is lehet. A kopó alkatrész utánpótlás megoldható-e hosszú távon?(töltőszelep, ürítőszelep) Hány funkciós az öblítési lehetőség található a nyomógombon 1vagy 2.Kis vízmennyiség esetén általában az öblítő vízmennyiség 3-4liter között szabályozható. Nagy vízmennyiség esetén 6-7,5liter között szabályozható. Megemlíteném, hogy azért léteznek „stop”funkcióval ellátott változatok is a maximális víztakarékosság érdekében! A nyomólap szín, típus, alak kiválasztás szempontjából sokféle lehet.

Előnyei: Nem látszó tartály,esztétikus, könnyebb alatta felmosni mivel a tartály a falra van szerelve,

Hátránya: drága, helyét előre meg kell tervezni,a régi változatok nem annyira víztakarékosak.


Néhány típus:

Alcaplast           Geberit             Viega                Liv


 

3.Hagyományos álló wc falra szerelt tartállyal :

Legelterjedtebb változatként említeném meg. Megtalálható belőle lapos és mély öblítésű, hátsó és alsó kifolyású. A lapos öblítésű csésze előnyére válik,hogy a távozó végtermék nem a vízbe érkezik ezért a víz visszafröccsenés veszélye kicsi. Hátrány viszont,hogy szagosabb többet kell takarítani! A mély öblítés az előző ellentéte talán sokak bosszankodására a „vízfröccsenésre gondolok”. Ezekhez a wc csészékhez lényegében bármilyen falra szerelhető wc tartály csatlakoztatható.


Vásárláskor a következőkre érdemes figyelni:


A meglévő szennyvíz kifolyásunk hol található alul vagy hátul. Milyen szerelésű tartályt szeretnénk hozzá csatlakoztatni?

Wc tartály típusai: Alacsony szerelésű, univerzális szerelés,


I.Alacsony szerelésű tartály:

Lényegében nevében is benne van csak közvetlenül a wc csésze fölé 70-90cm magasságig szerelhető. Vízbekötés szempontjából lehet 1-2-3 irányból beköthető. Öblítési vízmennyiség 6-9liter között van illetve a „stop”funkciós változat lehet.


II.Univerzális szerelésű tartály:


Ez a típus szerelhető alacsonyan és magasan is.70-80-200cm magasságig szerelhető. Megjegyezném,hogy vásárláskor csak az alacsony szerelési lehetőséghez kapja a csövet a dobozában! Vízbekötés szempontjából lehet 1-2-3irányból beköthető. Öblítési vízmennyiség 6-9liter illetve a „stop” funkciós változat lehet.

Néhány tipus:

Geberit                      Dég                         Laguna


 

Magyar szabadalom:  Víztakarékos Dömötör wc tartály

Lényegében felszerelhető közép magas és magas kivitelbe. Maximális víztakarékosságot biztosít használója számára, mert csak addig folyik a víz amíg akarjuk. A vízmennyiség 0,5-10literig szabályozható mivel a lehúzókar elengedése után az ürítőszelepen lévő rugó azonnal alaphelyzetbe kényszeríti(zárja)az ürítőszelepet. Alkatrész utánpótlás hosszú távon biztosított!

Megtakarítás: Napi 1 öblítéssel 1fő évente 273liter vizet takaríthat meg!

Típusai:

Lux                           Hagyományos


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!